Aktuella notiser

 

Invigning Göteborg Film Festival

Var med på Filmfestivalens invigning på Mölnlycke Kulturhus. Invigningen livesänds från Draken och invigningsfilmen Tom of Finland visas jämte en kortfilm. Lite festligheter blit det också.

Evenemanget är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival, Kommunens kulturverksamhet, Mölnlycke Bio och Mönlycke Filmstudio.

Köp biljetter för 40 kr via denna länk Filmfestivalens invigning.


 

Filmkvällen 10 januari

Säsongstart

Medlemstillströmningen var fantastisk och det blev slutsålt redan första kvällen - men ingen som kom blev utan kort!

Love & Friendship, den efterlängtade komedin blev ingen succé, utan fick blygsamma 2,6 i betyg.


 

Filmkvällen 24 januari

Vad minns man av livet?

Min pappa Toni Erdman är en orginell men också rolig film. Denna tyska film av Maren Ade har vunnit jubel på många håll.

Notera filmens längd 2tim42min.


 

Filmcafé

Filmcaféet är nu tillbaka i Bokcaféet i Kulturhuset (åtminstone för en tid). Det kommer att vara öppet redan första kvällen, 10 jan, i samband med försäljningen av medlemskort. Utbudet blir deras normala cafésortiment.

Välkomna till Filmcaféet!


 

FILMRUTAN - Tidskrift för film och filmstudior

Vår moderförening Sveriges Förenade Filmstudios ger ut en av Sveriges få filmtidskrifter, som också är den bästa! Filmrutan kommer ut med fyra ca 80-sidiga nummer per år. Den har en modern layout och de många artiklarna är rikligt bildillustrerade. Filmrutans recensioner och samlade jurybedömning med betyg över aktuella filmer är alltid intressant läsning.

Alla vi filmintresserade bör prenumerera på Filmrutan - 200 kr/år, fyra nummer. Gå in på http://www.sff-filmstudios.org/filmrutan.php för ytterligare information.