Program hösten 2019 

Programblad kan här laddas ned för utskrift: (Ännu inte tillgängligt)

 


 

3 september

Shoplifters

Efter en av sina snattingsrundor tillsammans med sin son upptäcker Osamu en ensam flicka som står och fryser i kylan. De tar hand om henne och släpper in henne i sin familj. En familj, som trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen, ser till att må bra tillsammans. Men en oväntad händelse avslöjar gömda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov.

Hirokazu Kore-Eda, Japan, 2018, 2tim1min

Läs filmkritikernas bedömningar: Shoplifters

Medlemmarnas betyg

Förfilm: 

Caféprogram: 

 

 

 


 

24 september

Den siste gentlemannen

Robert Redford spelar den artige eleganter Forest Tucker, som under sitt långa liv rånat ett otal banker, åkt i finkan arton gånger och lyckats rymma lika många gånger. Denna vältalige charmör trivs med sin livsstil och har aldrig velat rota sig, men när han träffar den vackra änkan Jewel väcks såväl känslor som funderingar på ett annars sorts liv. Samtidigt beslutar sig polisen John Hunt för att Forest skall få skaka galler igen, fullt medveten om att det är en ökänd, listig räv han jagar.

David Lowery, USA, 2018, 1tim33min

Läs filmkritikernas bedömningar: Den siste gentlemannen

Medlemmarnas betyg

Förfilm: 

Caféprogram: 

 

 

 8 oktober

Kapernaum

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt aniktsuttryck - han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro - kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta.

Nadine Labaki, Libanon/Frankrike/USA, 2018, 2tim1min 

Läs filmkritikernas bedömningar: Kapernaum

Medlemmarnas betyg

Förfilm: 

Caféprogram: 

 

 

 


 

22 oktober

Den skyldige

Polismannen Asger Holm svarar på ett 112-samtal från en kidnappad kvinna. När förbindelsen bryts startar en nervpirrande jakt på kvinnan och hennes kidnappare. Med telefonen som sitt enda verktyg kämpar Asger mot klockan för att rädda kvinnan. Med det visar sig att brottet är större och grövre än Asger först trodde.

"Den mest innovativa och nagelbitande scandinaviska thrillern på länge."

Gustav Möller. Danmark. 2019, 1tim25min

Läs filmkritikernas bedömningar: Den skyldige

Medlemmarnas betyg: 1

Förfilm: 

Caféprogram: 

 

 


 

5 november

3 kvinnor

Den kända skådespelerskan Behnaz Jafari får en vädjan om hjälp från en ung flicka, vars familj vill förbjuda henne att gå på teaterskola. Trots att Behnaz Jafari är mitt i en filminspelning, vänder hon sig genast till sin vän Jafar Panahi. Tillsmmans ger de sig iväg för att försöka hjälpa flickan. På sin händelserika resa genom den iranska landsbygden tas de emot med stor gästfrihet, så länge de håller sig till traditionerna.

"En lakonisk roadmovie"

Jafar Panahi, Iran, 2018, 1tm40min

Läs filmkritikernas bedömningar3 kvinnor

Medlemmarnas betyg:  

Förfilm: 

Caféprogram: 

 

 


19 november

film ännu inte bestämd

 

 

 

Läs filmkritikernas bedömningar

Medlemmarnas betyg

Förfilm: 

Caféprogram: 

 

 


 

3 december

film ännu inte bestämd

 

 

 

Läs filmkritikernas bedömningar

Medlemmarnas betyg

Förfilm: 

Caféprogram: 

 


 

17 december

Vi som älskade varann så mycket

Vi skulle förändra världen - men det var världen som förändrade oss. Den smärtsamma repliken sammanfattar hela essensen i Scolas mästerverk. Ideal som till slut blir till förpliktelser - hela tiden med insikten att den tid som flytt aldrig kommer tillbaka.
Med avstamp i partisanernas kamp under andra världskriget breder den episka berättelsen ut sig. Ur ruinerna efter fascismens fall ska ett bättre samhälle byggas, morgondagen är ljus. Här möter vi tre socialister som slogs sida vid sida i kriget, men nu strider om kärleken till samma kvinna, om den vänskap som ständigt sätts på hårda prov och om att hålla drömmarna vid liv när morgondag blir gårdag.

Ettore Scola, Italien, 1974, 2tim4min

Läs filmkritikernas bedömningar: Vi som älskade varann så mycket

Medlemmarnas betyg:

Caféprogram: