Program våren 2020 

Programblad kan här laddas ned för utskrift: Program våren 2020

 


21 januari

Knives Out

När den berömde kriminalförfattaren Harlan Trombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc. Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingad Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans alltför tidiga död.

Rian Johnson, USA, 2019, 2tim10min

Läs filmkritikernas bedömningar: Knives Out

Medlemmarnas betyg:  1 = 0, 2 = 14, 3 = 53, 4 = 193, 5 = 53. Genomsnitt = 3,9

Förfilm: 

Caféprogram: Inget café

 

 


4 februari

Mirai, Min lillasyster

När fyraåriga Kuns mamma en dag kommer hem med en lillasyster förändras hela hans värld. Lyckan blir snabbt till en besvikelse då hon tar all uppmärksamhet. Men allt tar en överraskande vändning när han genom en förtrollad trädgård träffar sina äldre släktingar och tas på magiska äventyr med sin lillasyster från framtiden. Och plötsligt förstår han världen på ett nytt sätt.

Mamuro Hosoda, USA, 2019, 1tim36min

Läs filmkritikernas bedömningar: Mirai, Min lillasyster

Medlemmarnas betyg: 1 = 43, 2 = 66, 3 = 99, 4 = 26, 5 = 4. Genomsnitt = 2,5

Förfilm: 

Caféprogram: Inget café

 


18 februari

Atlantics

Aleiman jobbar på ett skrytbygge av ett torn i en förstad till Dakar. Byggjobbarna har inte fått betalt på flera månader och till slut fär de nog och ger sig iväg över havet i hopp om en bättre framtid. Suleiman älskar Ada men hon är bortlovad till en annan. Ett par dagar efter att han gett sig av drabbas Adas bröllop av en brand och en mystisk feber sprider sig. Samtidigt kommer Suleiman tillbaka för att träffa Ada en sista gång.

Mati Diop, Senegal, 2019, 1tim44min 

Läs filmkritikernas bedömningar: Atlantics

Medlemmarnas betyg:  1 = 23, 2 = 86, 3 = 118, 4 = 72, 5 = 7. Genomsnitt = 2,8

Förfilm: 

Caféprogram: Inget café

 

 


3 mars

Inte den du tror

Claire är 50 år och har en yngre älskare, Ludo. När han plötsligt gör slut skapar en Facebook-persona, en betydligt yngre kvinna vid namn Clara, för att spionera på honom. Hon får kontakt med Ludaos kompis, den 24-årige Alex, som sanbbt fattar tycke för den mystiska Clara. Och Claire, dold bakom sin profilbild, blir snabbt förälskad i honom. Men när Alex till slut kräver att få träffa henne IRL så ställs saker på sin spets.

Safy Nebbou. Frankrike. 2019, 1tim41min

Läs filmkritikernas bedömningar: Inte den du tror

Medlemmarnas betyg: 1 = 4, 2 = 19, 3 = 82, 4 = 156, 5 = 35. Genomsnitt = 3,6

Förfilm: 

Caféprogram: Inget café

 


17 mars

Ut Och Stjäla Hästar

Efter mer än femtio år i Sverige flyttar änklingen Trond tillbaka till Norge nära den plats vid gränsen mellan brödraländerna där han 1948 upplevde en sommar som han helst vill glömma. Sommaren då ett barn sköts ihjäl och hans far lämnade familjen för en annan kvinna. Hans närmaste granne är en äldre man med hund. Mannen haltar betänkligt och snart förstår Trond att han är en speciell person som han kände för femtio år sedan. Hans minne återvänder till den morgonen då allt började, då han skulle ut och stjäla hästar.

Hans Petter Moland, Norge, Sverige, 2019, 2tm3min

Läs filmkritikernas bedömningar: Ut Och Stjäla Hästar

Medlemmarnas betyg:  

Förfilm:

Caféprogram: Inget café


31 mars

Mysteriet Henri Pick

I ett bibliotek i Bretagne hittar en ung förlagsredaktör ett helt makalöst manuskript. Hon bestämmer sig för att ge ut boken, som direkt blir en bästsäljare. Men den förmodade författaren, en viss bortgången Henri Pick, skrev aldrig något mer avancerat än en inköpslista enligt änkan. Den erkände litteraturkritikern Rouche anar att något inte stämmer och bestämmer sig för att, tillsammans med Henry Picks dotter, undersöka saken närmare. Vem var egentligen Henri Pick? Baserad på David Foenkinos roman.

Rémi Becancon. Belgien, Frankrike. 2019, 1tim40min

Läs filmkritikernas bedömningar: Mysteriet Henri Pick

Medlemmarnas betyg

Förfilm: 

Caféprogram: Inget café

 

 


14 april

Parasit.

Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men någar pengar har de inte. Så när sonen, Ki-woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund. Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situation är helt utom kontroll ....

Bong Joon-ho. Sydkorea. 2019, 2tim12min

Läs filmkritikernas bedömningar: Parasit

Medlemmarnas betyg

Förfilm: 

Caféprogram: Inget café

 


 

28 april

Marriage story

Noah Baumbach regisserar denna skarpa och ömsinta film om ett äktenskap i kris och en familj som kämpar för att hålla ihop. Adam Driver och Scarlett Johansson har hyllats av en lyrisk kritikerkår för skildringen av en teaterregissörs och en skådespelares långdistansuppbrott mellan New York och Los Angeles, med ett barn i mitten. Filmen river ut sidorna ur sagan om ett äktenskap och skildrar kärleken från det tomrum som följer, resultatet är ärligt, humoristiskt och hjärtekrossande på samma gång.

Läs filmkritikernas bedömningar: Marriage story

Medlemmarnas betyg: 

Caféprogram: Inget café